Fitko eshop
  1. Domů
  2. Zdravé potraviny
  3. Vaření, pečení, dochucování
  4. Směsi na vaření
  5. Amylon Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g bez příchutě

Amylon Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g bez příchutě

Nejprodávanější produkt Amylon Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g bez příchutě od značky se skvělou pověstí Amylon jde získat tady nyní v akci! Cena již od 8 Kč.
EAN: 8594006668255
Amylon Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g - bez příchutě

Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda Tipy: Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku. Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek. Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad). Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku: běžný kypřicí prášek – kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů) kypřicí prášek bez fosfátů – kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech – zásaditou složkou je jedlá soda – dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě Skladování: Skladujte v suchu.