Jáhlová kaše je jednou z nejhodnotnějších potravin našich předků. Jedná se o vyloupaná zrnka prosa, která jsou bohatá na živiny a neobsahují lepek, tudíž jsou vhodné pro celiaky. Kaše chutná skvěle na sladko i slano a je během chvíle hotová. Kaše z jáhel by měla být, vhledem k vysokému obsahu látek podporujících stavbu organizmu, častou součástí dětského jídelníčku. Výborně se hodí také pro lidi s nemocnou slinivkou, protože je velmi lehce stravitelná a má vysokou výživovou hodnotu. Jáhly reagují při trávení zásaditě, takže výborně pomáhají i proti překyselení organismu. Jáhly obsahují cenné minerální látky, vlákninu a vitamíny skupiny B, takže jsou skutečným klenotem pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě. Ač to zní neuvěřitelně, tak se využívají i při redukční dietě, ale jsou vynikající i pro sportovce a díky tomu, že neobsahují lepek, jsou hojně využívány i celiaky. Skladování: Skladujte na suchém a temném místě Země původu: Česká republika